torstai 30. huhtikuuta 2015

Ilmapallokylpy ja veristä kodinhoitoa

Täällä sitä sohvalla makaillaan. Tuijotan pulskaa mahaani ja ihmettelen, mihin helvettiin katosi se bailupäivä, jolloin vedettiin poikkeuksetta pleksit ja seuraavana päivänä tilattiin pizzaa.

Tällä hetkellä Makkonen on kylvyssä miljoonan ilmapallon kanssa ja ihmettelee, kun niitä ei voi upottaa. Piti alkaa selvittämään, että ilma on kevyempää kuin vesi ja muuta diipadaapa fysiikkaa sitä sun tätä.

En minä kyllä tällaista vappua aiemmin ole viettänyt. Nyt olemme vielä kaiken lisäksi ihan vaan kahdestaan, koska ukko juopottelee kavereidensa kanssa muualla.

Nyt mimmi ei halua tulla pois kylvystä, vaikka vesi on jo kylmää, koska hänellä on käytännön fysiikan harjoitukset menossa. Pientä vuotanutta palloa hän tunkee veden alle ja väittää, että sen saa helposti upotettua. Minä siihen tietoviisaana, että "Äläpä paina. Katsopa mitä tapahtuu." Ja kelluihan se pienikin pallo. Mikä pettymys. Nobel-haaveet murskana.

Mitäpä muuta tänä juhlapäivänä on tapahtunut? Olen imuroinut. Sitten raahasin kaksi talvirengasta varastoon - enempää en jaksanut. Imuroin uudelleen (!!). Tein lihapullia huomista vappubrunssia ajatellen (piknik). Tämän jälkeen keksin tehdä itsetehtyä tsatsikia. Unohdin vain, ettei minulla saatana soikoon ole täällä raastinta, joten höyläsin ja viilasin kurkkua loputtoman ajan niin kauan, että kurkkuhake näytti edes muodollisen pätevältä tsatsikiin - siinä sivussa höyläsin tietenkin sormeeni verta vuotavan haavan kuten tavallista. Tämän jälkeen pyyhin puista leikkuulautaa verestä. Ja sitten pesin pyykkiä - kaksi kertaa. Sitten ripustin pyykkiä. Tässä sivussa olen ottanut pari lasia kuohuviiniä.

Kyllä on rajua. Minkäslaiset bileet teillä on?

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Täällä vappu meni kans pyykki pestessä (kolme koneellista) ja HayDayta pelaten. Kaksi siideriä join sivussa, hurjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää vappupäivä on mennyt entistä kornimmissa tunnelmissa: pyykinpesua ja siivousta (jopa matot ulkona). Olen tullut varmaan nyt keski-ikäiseksi ta saanut mielenhäiriön. No ookoo, on mulla tässä kuoharia koko ajan kyljessä..:D

   Poista